Контрольорите в рейса – под прикритие. Транспортът в столицата най-евтин, най-скъп

...
Контрольорите в рейса – под прикритие. Транспортът в столицата най-евтин, най-скъп
Коментари Харесай

Контрольорите в рейса – под прикритие


Контрольорите в автобуса – под прикритие. Транспортът в столицата най-евтин, най-скъп във Варна и Русе. Постепенно всички контрольори в столичния градски превоз ще бъдат под прикритие. Те няма да са с униформи, а цивилни. Това разгласи в отговор на въпрос на в. „ Телеграф “ изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев. „ По-ефективно е. По-спокойно работят, хората не ги плюят по улиците “, сподели той. Стана ясно, че не се знае по кое време ще стартират да употребяват камери при инспекция, тъй като все още има проблем със спазването на GDPR.

От 15 март се връща месечната карта за една линия за пътешестване. Те остават на същите цени отпреди смяната. В осъществяване на решението на Министерския съвет до 31.12. месечните карти за възпитаници, студенти и докторанти костват 15 лева, за една линия – за метрото е 9 лв., а за наземен превоз – 6.90 лв.. 11 лв. коства месечната карта за лица под 68 година На децата на възраст сред 7 и 10 години, чиито родители са закупили карти преди 1.02., ще бъдат върнати парите в брой на касите на ЦГМ. Местният парламент реши още да отпадне санкцията от 3 лв. за невалидиран пасажер. Валидацията остава наложителна за ползвателите на картите „ 30+ “ и „ 60+ “.

Оказва се, че цените на транспортните документи са най-ниски в София. В Пловдив месечната карта за 1 линия е 35 лв., във Варна е сред 45 и 120 лв., във Велико Търново – 65, в Русе – 66 лв., а в Плевен – 56 лева В Бургас и Стара Загора не се предлага подобен превозен документ. Месечните карти за всички линии в Пловдив е като в София – 50 лв., в Бургас тя е на цена от 60 лева, като в нея се включват 50 пътувания единствено в града, във Варна е 135 лева, във В. Търново е 120 лв., в Русе – 105, в Стара Загора – 60, и 74 лв. в Плевен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР